Monday, March 24

Elvis, I wasn't talking about that king, or ..

Spuneam in postul anterior ca ma duc la 'agatat' de emo.... a fost, well, trist. Deprimant... emo.
...

oh, forget it...

Si acum

1. o melodie care ma obsedeaza de cateva zile.... o melodie numai buna pentru indieotul din voi....

Hatcham Social - Snap My Hands

2. si o melodie pe care o vreau cam de un an, de la concertul Automatic si pe care in sfarsit mi-am amintit sa o downloadez...

The Automatic - Gold Digger (Kanye Kunt Boy West cover)

3 comments:

Anonymous said...

Postul asta e, fara indoiala, cea mai patetica chestie pe care am citit-o vreodata.

Esti vinovata de absolut toate lucrurile pe care le acuzi.

In primul rand, documenteaza-te putin; eventual, in maximum 3 minute vei afla ce "subcultura" purta Conversii atunci cand au aparut; daca acuzi manelistii ca fura Conversii de la cei indie, atunci hai sa recunoastem ca stii astia indie i-au furat de la cineva.

In al doilea rand, tu stii ce inseamna "hip"? Ce inseamna sa fii "hip"? De unde vine termenul? Pai nu te supara, in America, daca vrei sa fii hip asculti Serge Gainsbourg si Bob Dylan si niste jazz pentru incepatori (Miles, Coltrane); ce sa spun, ati auzit si voi acum de Strokes, Klaxons, Horrors, Hot Chip, Libertines si alte rahaturi laudate de NME si va credeti foarte, foarte HIP.

Tu cat de originala esti? Ce crez exprimi tu cu hainele tale? Tu nu esti un indie.ro? Dar te-ai nascut indie? Inainte sa fii "indie", nu erai candva un om? Apoi nu ai inceput sa asculti muzica? Eventual nu altceva decat ce asculti azi? Asta nu te face si pe tine un X turned Y turned Z who looks like T?

Asta e problema, voi sunteti indie, indie, indie, dar ati uitat sa mai fiti oameni. Voi sunteti hip, voi sunteti cool, voi sunteti destepti, voi sunteti cititi, culti, umblati, destupati.

Cat ai citit? Ce ai citit tu pana acum? Lasa-ma sa ghicesc, cartea ta preferata e Portocala mecanica? Ah, si Pe drum de Kerouac, corect?

Ce sa spun, ai auzit si tu de 3 "mari artisti"... Lou Reed, Warhol, Pollock, facem niste name-dropping si uite ce cool suntem.

Voi, hipsterii, aveti un cod. Niciodata nu o sa recunoasca vreunul dintre voi ca e hipster. Si, gen plan b, intotdeauna va bazati pe scuza ca voi faceti misto de toti ceilalti hipsteri. Gen "Uite-l si pe ala ce cool se crede si arata ca un prep". Credeti ca aveti o cultura superioara? O subcultura superioara? Nu, toate "subculturile" sunt patetice. De ce ar trebui sa fac parte din una? Ca sa ma limitez? De ce as vrea vreodata sa ma limitez?

M-am saturat de superioritatea asta a voastra. Sunteti peste tot, si sunteti la fel.

E asa de greu sa intelegeti ca nu-i pasa nimanui ce ascultati si cu ce va imbracati si ca totul e doar un cretin joc social?

Ma astept la vesnica replica "tu ce vrei? Esti manelist!". In nici un caz; am 10000 de reprosuri pentru manelisti, pe ultimul loc fiind cel pe care-l faci tu. Ar trebui sa stii, poate, inainte de orice raspuns, sa stii ca ascult cu aceeasi placere si indiisme din astea de dupa 90 gen Cat Power, Stereolab, Fiery Furnaces; si formatiile obligatoriu "cool" gen The Smiths, Sonic Youth, Velvet Underground si punk (care chiar e punk) vezi Wire, Black Flag, Rudimentary Peni, The Replacements, Wipers etc, si jazz (Sun Ra, Mingus, Ellington, Django Reinhardt, Scott Joplin, Monk, Ornette Coleman), muzica clasica (inclusiv moderna, vezi Messiaen, Xenakis, Ives, Schnittke; dar pana la medievala - Hildegard von Bingen), cat si orice fel de chestii "ciudate" si "experimentale" cum ati zice voi (Henry Cow, Legendary Pink Dots asa pentru incepatori), dar si orice fel de muzica folclorica si traditionala din lume si, de ce nu, chiar si putin metal si hip-hop (la fel cum pop-ul, punk-ul, alternative-ul nu sunt ceea ce vezi la televizor, la fel nici metal-ul si hip-hop-ul nu inseamna Metallica si 50 Cent).

"Alineat rezervat incheierii pompoase"

etc.

Anonymous said...

nancy, cu toate prostiile pe care le-ai spus in cele 2 comment-uri nu ai facut decit sa ii dai dreptate anonimului

Nancy said...

ca sa nu ii mai dau dreptate...